De universele rechten van de plant

Stefano Mancuso
De universele rechten van de plant

De universele rechten van de plant

Stefano Mancuso

De Natie der Planten, zo stelt Stefano Mancuso, was en is de unieke en eeuwige macht op aarde. Zonder planten zou al het leven op aarde waarschijnlijk nooit bestaan hebben. Planten zijn al lang geleden een samenwerkingsverband met ons aangegaan, ook al merken wij daar niets van. Zo heeft de mens ... Meer

€18,99
Prijs is per stuk en inclusief 9% BTW
Uitgavevorm:

Samenvatting

De Natie der Planten, zo stelt Stefano Mancuso, was en is de unieke en eeuwige macht op aarde. Zonder planten zou al het leven op aarde waarschijnlijk nooit bestaan hebben. Planten zijn al lang geleden een samenwerkingsverband met ons aangegaan, ook al merken wij daar niets van. Zo heeft de mens bijvoorbeeld door de domesticatie van granen zijn voedselproblemen grotendeels opgelost. Maar in ruil hebben graan, rijst en mais de kans gekregen om zich naar alle uithoeken van de wereld te verspreiden.

Op toegankelijke en inspirerende wijze past Mancuso de Verklaring van de Universele Rechten van de Mens (1948) toe op het plantenrijk. Hij heeft de grondrechten van de plant opgesteld en in acht uitvoerig toegelichte artikelen beschreven. Bevlogen pleit hij, goed onderbouwd met nieuwe ontdekkingen en gegevens, voor de kracht van de plant en een bewustere manier van samenwerking tussen mens en natuur. Je hoeft geen bioloog of klimaatexpert te zijn om te begrijpen dat Mancuso’s De universele rechten van de plant ons nog lang zal bezighouden.

Boekdetails

Titel
De universele rechten van de plant

Auteur
Stefano Mancuso

Vertaler
Etta Maris

Aantal pagina’s
150

Bindwijze
Paperback

Verschijningsdatum
2020-07-23

Taal
Nederlands
ISBN
9789059369276

Afmeting
19,1 x 11,6 x 1,5 cm

Gewicht
164gr

Meer van Stefano Mancuso