Nieuws

6 november 2023

Literaire avond met Joachim Schnerf

Joachim Schnerf gaat met Natascha van Weezel en Ronit Palache bij Boekhandel Van Rossum in gesprek over het overdragen van herinneringen en onuitgesproken trauma's aan volgende generaties.

13 oktober 2023

Miriam Toews op tournee

Miriam Toews komt naar Nederland en België! De auteur van Wat ze zeiden, Niemand zoals ik en Nachtgevechten (verschijnt 19 oktober) maakt een tournee langs verschillende steden tussen 28 november en 1 december.

4 augustus 2023

In memoriam David Albahari (1948-2023)

David Albahari (Pejë, 5 maart 1948 – Belgrado, 30 juli 2023) is zeker een van de belangrijkste Servische schrijvers van de twintigste eeuw, deze altijd bescheiden optredende man met de zachte stem. Zijn eveneens fantastische collega Miljenko Jergović noemde hem een gigant die al lang de Nobelprijs had moeten ontvangen. David Albahari publiceerde dertien romans en vijftien verhalenbundels, vaak met de focus op het persoonlijke en het gezin. ‘Als je begrijpt wat er in een gezin gebeurt, begrijp je wat er in de wereld gebeurt. Patronen herhalen zich, alleen de schaal verandert.’

3 juli 2023

De najaarsaanbieding is er!

Met veel plezier presenteren wij de najaarsaanbieding van 2023. U kunt deze nu hier bekijken.

13 april 2023

Koninklijk nieuws!

Auteur Gerbrand Bakker kreeg op 26 april uit handen van burgemeester Femke Halsema in het Concertgebouw in Amsterdam een koninklijke onderscheiding. Hij is officier in de orde van Oranje-Nassau geworden voor zijn nationale en internationale verdiensten.

Door Gerbrand Bakker