NIEUWS

cossee nieuws

Auteursbezoek David Grossman

De Israëlische auteur David Grossman is door het Nationaal Comité 4 en 5 mei uitgenodigd om in Zeeland de 5 mei lezing te houden. Rond deze lezing geeft hij interviews aan dagbladen en televisieprogramma’s en bezoekt hij een aantal historische plekken en musea. Op 5 mei zal David Grossman boeken signeren bij Boekhandel ’t Spui te Vlissingen (kijk voor meer informatie op hun website) en op 6 mei vindt de feestelijke presentatie plaats van de nieuwe roman Komt een paard de kroeg binnen in de OBA in Amsterdam (kijk voor meer informatie op hun website).

UPDATE: Lees hier de 5mei lezing die David Grossman in Vlissingen hield. Bekijk hier de uitzending van Buitenhof terug met David Grossman.

GEPLAATST OP 29-04-2015  -  PERMANENTE LINK
Spoedcursus Familiegeschiedenis door Yaël Vinckx

Onlangs verscheen het boek De oorlog van mijn moeder van Yaël Vinckx, waarin zij het verhaal van haar moeder's jeugd tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd beschrijft. Yaël deelt haar kennis over het schrijven van familiegeschiedenissen tijdens een spoedcursus. In onze agenda staan de data en locaties van de geplande cursussen.

GEPLAATST OP 22-04-2015  -  PERMANENTE LINK
Een bijna volmaakte vriendschap van Milena Michiko Flašar wint de Euregio Literatuur Prijs 2015

Op 23 april a.s. zal Milena Michiko Flašar in Maastricht de Euregio Literatuurprijs voor Scholieren 2015 in ontvangst nemen voor haar roman Een bijna volmaakte vriendschap. Het werd door scholieren verkozen als beste boek dat in het Duits, Frans en Nederlands is verschenen. Een bijna volmaakte vriendschap werd eerder al genomineerd voor de Dioraphte Jongeren Literatour Prijs 2015 in de categorie vertaalde young-adult boeken.

Lees hier meer informatie over de prijs

GEPLAATST OP 03-04-2015  -  PERMANENTE LINK
Zomertitels bij Uitgeverij Cossee

In onze zomeraanbieding staan weer prachtige boeken voor de zomer. Zoals onze meest recente herontdekking, En de akker is de wereld van Dola de Jong en de nieuwe roman van Saskia Goldschmidt, De voddenkoningin. Daarnaast verschijnt er een nieuwe dichtbundel van Tsead Bruinja, een nieuwe roman van Erling Jepsen en een midprice editie van het succesvolle Uit de tijd vallen van David Grossman.

De zomeraanbieding wordt gecompleteerd met het prachtige romandebuut van Isabelle Rossaert, David Attwell's studie over J.M. Coetzee, het boek De aardappels en de staat van de Russische auteur Oleg Pavlov en de Duitse bestseller Zomer van de vriendschap, Oostende 1936 van Volker Weidermann.

Bekijk hier de zomeraanbieding online

GEPLAATST OP 19-03-2015  -  PERMANENTE LINK
Andreas Oosthoek te gast bij VPRO Boeken

Zondag 15 maart was Andreas Oosthoek te gast bij VPRO Boeken. Hij ging met Wim Brands in gesprek over zijn recent verschenen roman Het relaas van Solle en over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van deze uitgave. U kunt het programma terugkijken via deze link.

GEPLAATST OP 16-03-2015  -  PERMANENTE LINK
Een waanzinnige Boekenweek bij Uitgeverij Cossee

Op 7 maart begint de 80ste Boekenweek met als thema 'Te gek voor woorden'. Bij Uitgeverij Cossee verschijnen een aantal titels die wij van harte kunnen aanraden voor een waanzinnige leeservaring: Het goede verhaal van J.M. Coetzee en Arabella Kurtz (meer informatie | bestellen), One Flew Over the Cuckoo's Nest van Ken Kesey (meer informatie | bestellen), Een waanzinnig begin van Hans Fallada (meer informatie | bestellen), het pas verschenen Het relaas van Solle van Andreas Oosthoek (meer informatie | bestellen) en de prachtige novelle In memoriam Mizzi van Ida Simons (meer informatie | bestellen). Bij aankoop van al deze titels krijgt u tijdens de Boekenweek het Boekenweekgeschenk cadeau van uw boekhandel. En er zijn veel activiteiten met en over Cossee auteurs gepland. Vast veel leesplezier!

LEES VERDER

GEPLAATST OP 04-03-2015  -  PERMANENTE LINK
De hemel boven Parijs van Bregje Hofstede genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2015

Debutante Bregje Hofstede staat op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2015 met de roman De hemel boven Parijs. Zij is een van de 18 auteurs die kans maken op de prijs. Op maandag 2 maart wordt de selectie van de shortlist bekend gemaakt. De hemel boven Parijs ontving lovende kritieken en lezersreacties en de vertaalrechten zijn inmiddels verkocht aan Duitsland en Denemarken. Tubantia schreef: ‘Een wonderschoon liefdesverhaal, een debuut waaraan je niet ontkomt. De hemel boven Parijs is een droomdebuut.’

UPDATE: Inmiddels is bekend gemaakt dat Bregje Hofstede ook is genomineerd voor de Gouden Boekenuil 2015.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 28-01-2015  -  PERMANENTE LINK

BESTEL DE BOEKEN
IN ONZE WEBSHOP

BLIJF OP DE HOOGTE

RSS FEED

Abonneer u op onze rss-feed en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Uitgeverij Cossee

blijf op de hoogte

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Cossee?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Onze laatste

TWEETS

Volg ons

COSSEE COMMUNITY

Naast onze nieuwsbrief en rss-feed kunt u ons ook volgen via diverse social netwerk sites.

DEZE MAAND

AANGERADEN DOOR COSSEE

Elke maand tipt Uitgeverij Cossee een boek van een van onze collega-uitgeverijen. Deze
maand is dat: H is for Hawk van Helen MacDonald

Aangeraden door Rechtenmanager Laurens Molegraaf

Het verhaal is zeer eenvoudig. Haar vader overlijdt en om aan de realiteit van het verlies te ontsnappen geeft Helen zichzelf een nieuw doel. Als valkenier gaat ze een havik trainen. Alleen is het doel geen eenvoudig doel en vereist het veel tijd en een persoonlijke verbintenis met het dier. En blijkt het de ideale manier om opnieuw met het leven om te leren gaan.

Het boek is onwaarschijnlijk mooi geschreven. Alle observaties zijn origineel, oprecht en intiem en de auteur toont zichzelf en haar gedachten van alle kanten. We lezen waarom zij zo geobsedeerd is geraakt door havikken, hoe ze aan haar jonge havik Mabel komt en hoe de trainingen verlopen.

Tegelijk vertelt ze over oude boeken van valkeniers die voor haar een dagboek van het temmen van een havik hebben bijgehouden. Vooral T.H. White’s The Goshawk krijgt veel aandacht. Helen vertelt enthousiast over White’s desastreuze pogingen, zo’n 65 jaar geleden, en over diens psychologische strijd om door het temmen van een havik met zichzelf in het reine te komen.

Door het intense proces en het openhartige verslag daarvan kan je – ook als roofvogelleek – niet anders dan in de ban raken van Helen’s proces met haar havik Mabel. Ze zijn af en toe één. En de auteur schrijft zo open en oprecht dat de lezer en het boek af en toe ook één worden. Een Nederlandse vertaling zal de komende maanden bij De Bezige Bij verschijnen.

HOMEPAGE | VORIGE PAGINA | TOP