BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

Feestelijke boekpresentaties

In november staan er weer twee mooie boekpresentaties op het programma voor Uitgeverij Cossee.

Op 10 november a.s. zal Bette Adriaanse haar debuut Post voor Rus Ordelman presenteren in de Island Bookstore in Amsterdam. De roman verscheen eerst in Amerika onder de titel Rus like Everyone Else, en werd daar lovend ontvangen. Tijdens deze feestelijke presentatie (met een hapje en een drankje) zal Bette worden toegesproken door haar redacteur.

Daarnaast zal op 17 november a.s. de nieuwe roman De ruiter van Jan van Mersbergen worden gepresenteerd in De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam. Jan van Mersbergen werd voor zijn eerdere werk bekroond met o.a. de BNG Nieuwe Literatuurprijs (Naar de overkant van de nacht, 2011) en de F. Bordewijkprijs (De laatste ontsnapping, 2014). Ook hier bent u van harte welkom.

Cossee op het Crossing Borderfestival

Van 2 tot en met 6 november vindt in Den Haag het Crossing Borderfestival plaats. Ook enkele Cossee-auteurs zijn dit jaar weer van de partij. Jan van Mersbergen zal samen met singer-songwriter Djurre de Haan optreden; in november verschijnt zijn nieuwe roman De ruiter. Eva Meijer zal onder begeleiding van violiste Simone Manuputty voorlezen uit haar roman Het vogelhuis, die onlangs getipt werd in DWDD. Gevierd theatermaker Lukas Bärfuss, auteur van Honderd dagen, komt uit Zwitserland voor een lezing en een interview.

Dies ist, was wir teilen

Uitgeverij Cossee bevindt zich momenteel met de rest van literair Nederland op de Frankfurter Buchmesse. De jaarlijks terugkerende boekenbeurs heeft dit jaar als Schwerpunkt Nederland en Vlaanderen. Dat betekent extra veel aandacht voor Nederlandstalig auteurs; onder anderen Bregje Hofstede is met een gezelschap van literaire sterren naar Frankfurt afgereisd voor lezingen en borrels. De professionele beursbezoekers kwamen vorig jaar uit 129 verschillende landen, dus bereidt u zich voor op nog meer mooie vertalingen van Uitgeverij Cossee in de komende jaren.

Andreas Oosthoek genomineerd voor de Zeeuwse Boekenprijs 2016

Dit jaar is de roman Vuurland van Andreas Oosthoek genomineerd voor de longlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2016. Uit 80 boeken koos een deskundige jury de 10 beste Zeeuwse boeken. De winnaar wordt op 5 november 2016 bekend gemaakt.

 

De roman Vuurland vertelt het verhaal van de jonge commandant Alva, die met zijn eenheid tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde jongens moet identificeren. Andreas Oosthoek was een van deze jonge soldaten. Zijn roman Vuurland vertelt een verzwegen verhaal, over een nagenoeg onbekend hoofdstuk uit de Nederlandse geschiedenis.

 

Wij feliciteren Andreas Oosthoek met de mooie nominatie! U kunt vanaf 10 oktober op hem stemmen voor de PZC-Publieksprijs op de website van de Provinicale Zeeuwse Courant.

Uitgeverij Cossee in Berlijn

Op 29 augustus is Uitgeverij Cossee naar Berlijn vertrokken, waar het voltallige bedrijf een weeklang kantoor houdt en Duitse collega’s bezoekt. Redacteur Irwan Droog doet dagelijks verslag op Boekblad.nl van het verblijf.

Voor meer informatie, zie de website van Boekblad
 

Terugblik: lovende recensies voor Coetzee

Na de NRC en De Standaard heeft De Schooldagen van Jezus van J.M. Coetzee nog meer triomfantelijke recensies ontvangen, niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland.

De Volkskrant, Trouw en De Morgen geven het boek vier sterren. Maar ook de buitenlandse kranten The Independent, The London Times, The Standard en The Telegraph zijn het allemaal met elkaar eens, De Schooldagen van Jezus is een fantastische roman. Het zet de lezer aan om over belangrijke filosofische kwesties na te denken, zoals het intellect versus emotie, kindertijd en ouderschap, en de onbegrijpelijkheid van het universum. Zoals Rob Schouten in Trouw stelt: “Beter kun je het niet hebben, literatuur met nasleep in je hoofd”.

Eind oktober wordt eindelijk bekend of Coetzee voor de derde keer de Man Booker Prize gaat winnen voor zijn nieuwe roman. We zijn benieuwd.