BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

Hélène Gelèns op tournee door de Verenigde Staten

In april reizen de dichters Pieter Boskma, Hélène Gelèns, Erik Jan Harmens, Lucas Hirsch, John Schoorl en Joost Zwagerman af naar New York en Pittsburgh om Amerikaanse poëzieliefhebbers in aanraking te laten komen met de bloeiende diversiteit van de Nederlandse poëzie. De dichters, allen sterk geïnspireerd door de Amerikaanse literatuur, onderzoeken waarom de invloed hiervan op hun poëzie zo groot is. Gelijktijdig proberen ze een antwoord te vinden op de vraag of Nederlandse poëzie ook Amerikaanse dichters kan beïnvloeden.

• Vrijdag 13 april: Columbia University, New York
• Zaterdag 14 april: Poets House, New York
• Dinsdag 17 en woensdag 18 april: City of Asylum, Pittsburgh
• Vrijdag 20 en zaterdag 21 april: Ledig House, Omi New York

De dichters zullen onder andere door middel van columns in landelijke dagbladen, blogs en twitter het thuisfront op de hoogte houden van deze unieke trip. Het Amerikaanse literair tijdschrift Pleiades: A Journal of New Writing publiceert in juni 2012 vertaald werk van de Nederlandse dichters die deelnemen aan deze toer.

De tournee wordt georganiseerd door Stichting Kleine Revolutie Producties. Kijk op hun website voor meer informatie.

Fragmenten Winterboek in VertragingsApp

Twee verhalen uit het Winterboek zijn opgenomen in de nieuwe VertragingsApp. Bij vertraging kan je deze winter dus genieten van verhalen van Gerbrand Bakker, Jan van Mersbergen, Arthur Japin, Anna Enquist, Silvia Witteman, Hans Dorrestein, Marente de Moor, Dante, Fleur van der Laan, Erasmus, Frans Pointl, Gerrit de Veer, Roddy Doyle en Marlene van Niekerk.  Download via de iTunes store of Vertragingsapp.nl

Dick Sipsma overleden (1936-2011)

Tot groot verdriet van de uitgeverij bereikte ons het nieuws dat Dick Sipsma donderdag 22 december is overleden. In 2008 verscheen zijn essay Van oude mensen, de dingen die gaan komen over de nieuwe ouderen (de novogeront) die veel actiever leven dan voorheen. En onlangs leverde hij nog een bijdrage aan het boek Het nieuwe oud van Dick Kits en Hedda Schut. Dick Sipsma is 75 jaar geworden.

Hier leest u meer over het essay Van oude mensen, de dingen die gaan komen

Nanouk Leopold verfilmt succesroman Boven is het stil

Eind februari 2012 starten in Zeeland de opnames van Boven is het stil, de nieuwe film van Nanouk Leopold. Leopold bewerkte zelf het scenario van de gelijknamige, veelvuldig bekroonde en internationaal geprezen roman van Gerbrand Bakker. De cast van de film bestaat uit Jeroen Willems, Henri Garcin, Wim Opbrouck, Lies Visschedijk, Loes Wouterson en Martijn Lakemeier.

Gerbrand Bakkers roman Boven is het stil is uitgegeven door Cossee en kreeg talloze nominaties o.a. het Gouden Ezelsoor, de Debutantenprijs en werd bekroond met de hoogst gedoteerde internationale literaire prijs voor een roman in de Engelse taal, de IMPAC Dublin Literary Award. Deze vertaling is verschenen bij Harvill/Secker. Ook in Duitsland en Frankrijk is de roman een bestseller. Vertalingen verschijnen in meer dan twintig landen waaronder China, Zuid-Korea, Israël en Libanon.

Ariëlla Kornmehl wint de Boek-delenprijs 2011

Tijdens het Lezersfeest is de roman Een stille moeder van Ariëlla Kornmehl bekroond met de Boek-delenprijs 2011. Het boek is door de leden van de Nederlandse leesclubs gekozen uit een shortlist van tien titels. Op de shortlist stonden onder anderen Renate Dorrestein, Tom Lanoye, Thomas Rosenboom, Susan Smit en Franca Treur. Eerder werd de prijs toegekend aan Khaled Hosseini, Stefan Brijs, Gerbrand Bakker, Arthur Japin en Paolo Giordano.

Klik hier voor meer informatie over het boek

11-11-11, 11:11 Presentatie Naar de overkant van de nacht

Vandaag, 11 november 2011, zal om 11:11 uur de feestelijke presentatie beginnen van de nieuwe roman van Jan van Mersbergen, Naar de overkant van de nacht. Gedurende een lange met alcohol doordrenkte carnavalsnacht is niemand wie hij is, iedereen is verkleed en speelt een rol. Ralf was vroeger een schipperskind en zet nu als veerman de carnavalsgasten over naar de overkant van de nacht. Maar, zegt een als pater verklede man tegen Ralf, tijdens Vastelaovend ben je niet verkleed als iemand anders, tijdens Vastelaovend ben je eindelijk jezelf.

Vandaag verscheen ook de recensie van Arjen Fortuin in NRC.next. Daarin schrijft hij onder andere: ‘Jan van Mersbergen heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een van de interessantste schrijvers van Nederland. […] Net als in zijn eerdere vijf romans schrijft Van Mersbergen zinnen waarin geen enkel woord bijzonder is, maar waarin elke lettergreep raak is. […] Van Mersbergen is het soort schrijver dat in staat is om met minimale middelen iets groots en onsentimenteels op te roepen, je mee te trekken zijn wereld in, de hoofden van zijn personages in.’

Jan van Mersbergen is te volgens op zijn website www.janvanmersbergen.nl, via Facebook (www.facebook.com/janvanmersbergen) en Twitter (@janmersbergen).
Klik hier voor meer informatie over het boek