BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

Lintje voor Hans Croiset

Hans Croiset is vrijdag gedecoreerd met een lintje. Croiset is schrijver, toneelleider, oprichter van het Nationale Toneel in Den Haag, acteur en regisseur. De auteur is tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw geslagen. “Betrokkene heeft een grote bijdrage geleverd aan het Nederlandse toneel, in het bijzonder aan de klassieke toneelliteratuur”. In 2007 verscheen zijn debuut Badhuisweg en in 2010 werd het boek Lucifer onder de Linden gepubliceerd.

Jan Karski ontvangt postuum de Presidential Medal of Freedom

De Amerikaanse president Barack Obama heeft bekend gemaakt dat hij dit voorjaar de Presidential Medal of Freedom zal toekennen aan Jan Karski voor zijn verzetsdaden in Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Presidential Medal of Freedom is de hoogst mogelijke onderscheiding die een burger van de Amerikaanse regering kan ontvangen. Jan Karski schreef over zijn spionagewerk en zijn ooggetuigenverslag van de Joodse getto in het boek Mijn bericht aan de wereld.

Klik hier voor het persbericht van het Witte Huis
Klik hier voor meer informatie over het boek

Internationale lof voor De Omweg

Zowel Engelse als Duitse critici schrijven lovend over de vertalingen van Gerbrand Bakkers De Omweg. The Guardian schrijft: 'The Detour is a beautiful, oddly moving work of fiction', en Gerbrand Bakker is 'an assured and mature new voice in European Literature'.

The Independent: 'Like its predecessor, The Detour is written and translated with lapidary precision, perspective and crisp prose; there is emotion and expression, but held back from the writing, which is controlled and full of clean, physical detail, simple and devastating.'

De Süddeutsche Zeitung schrijft over Der Umweg: 'Bakkers zwei voran gegangene Romane waren bemerkenswert gut. 'Der Umweg' ist nun sein bislang bester.'

Sherko Fatah in tv-programma Nieuwkomers

Afgelopen zondag 22 april werd de derde aflevering van de VPRO-serie Nieuwkomers uitgezonden. In het literaire programma van Wim Brands stond ditmaal de Duitse schrijver Sherko Fatah centraal. Zijn roman We gaan als het donker wordt verscheen bij Uitgeverij Cossee.

'Fatah weet vooral de ontheemding van ballingschap op indringende manier van binnenuit voelbaar te maken.' – Het Parool ****

‘Wie meent dat de relatie tussen de islam en geweld niet dwingend is, kan na lezen van deze boeiende, deels beklemmende roman eveneens zeggen dat hij gelijk heeft..’ – de Volkskrant ****

Klik hier om de uitzending te bekijken

Tsjik op shortlist Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2012

Het boek Tsjik van Wolfgang Herrndorf dat vertaald is door Pauline de Bok staat op de shortlist van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Tsjik is tevens genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2012 en werd eerder al bekroond met de Hans Fallada Preis 2012, de Duitse Jeugdliteratuurprijs 2011 en de Clemens Brentano Preis 2011.

Klik hier om op Tsjik te stemmen voor de publieksprijs
Klik hier voor meer informatie over het boek

Filmopnames Boven is het stil van start

De filmopnames van Gerbrand Bakkers Boven is het stil zijn in volle gang. Op de website van PZC worden Gerbrand Bakker, regisseuse Nanouk Leopold en hoofdrolspeler Jeroen Willems geïnterviewd, en zien we bovendien een leuke sfeerimpressie van de omgeving.