BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

Yolanda Entius genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs

Het kabinet van de familie Staal van Yolanda Entius staat op de shortlist van de Opzij Literatuurprijs 2011. De roman werd eerder al genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en de Van Halewijnprijs. De overige genomineerden zijn Hanna Bervoets, Hedda Martens, Vonne van der Meer en Maartje Wortel. Schrijfsters die eerder de prijs wonnen zijn Renate Dorrestein, Hella S. Haasse, Doeschka Meijsing, Marga Minco en Jessica Durlacher.

Klik hier voor meer informatie over het boek

Winnaar etalagewedstrijd Eva slaapt is bekend

De Eva slaapt etalagewedstrijd van Uitgeverij Cossee is gewonnen door Boekhandel Kramer in Winterswijk. De jury, bestaande uit auteur Francesca Melandri en medewerkers van uitgeverij Cossee, vond dat Boekhandel Kramer de sfeer van het boek het best heeft verbeeld. Zuid-Tirol, Italiaans eten en enkele belangrijke scènes uit het boek zijn op een buitengewoon mooie manier in de etalage terechtgekomen. Er wordt de boekhandel een reis naar Zuid Tirol voor twee personen aangeboden. De tweede prijs werd gewonnen door De Nieuwe Boekerij in Zeist. Zij ontvangen een pakket met Italiaanse culinaire delicatessen.

Jan Karski postuum onderscheiden in Polen

Jan Karski is in Polen postuum tot ridder in de Orde van de Witte Adelaar geslagen. Hij kreeg deze hoogst mogelijke decoratie tijdens een speciale zitting van het Hogerhuis van het Poolse parlement. Karski werd onderscheiden voor zijn verzetsdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog en voor zijn pogingen de gruwelijke praktijken van de Holocaust duidelijk te maken aan onder andere Franklin Roosevelt, de toenmalige president van de Verenigde Staten. Karski gaf daarbij het eerste ooggetuigenverslag van de Joodse getto in Warschau. Hij tekende zijn belevenissen al in 1944 op in zijn boek Mijn bericht aan de wereld. Op vrijdag 23 maart (17:00 - 18:00 uur) gaan Wim Berkelaar (o.a. Vrije Universiteit) en Christoph Buchwald (Uitgeverij Cossee) in Theater Thomas Open in gesprek over Jan Karski, zijn boek en zijn leven als verzetsstrijder.

Reserveer hier uw kaarten voor de Jan Karski lezing
Klik hier voor meer informatie over Mijn bericht aan de wereld

Jan van Mersbergen wint de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2011

Jan van Mersbergen heeft voor zijn roman Naar de overkant van de nacht de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2011 gewonnen. Jan van Mersbergen, die in 2005, 2007 en 2009 ook genomineerd werd met zijn romans De hemelrat, Morgen zijn we in Pamplona en Zo begint het, is de zevende winnaar van de BNG Nieuwe Literatuurprijs. De overige genomineerden waren: Miquel Bulnes, Anne-Gine Goemans, Henk van Straten, David Pefko en Maartje Wortel. De prijs werd eerder gewonnen door Gustaaf Peek (2010), Carolina Trujillo (2009), Rachida Lamrabet (2008), Sanneke van Hassel( 2007), Yves Petry (2006) en Esther Gerritsen (2005).

Tsead Bruinja genomineerd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2012

Tsead Bruinja is voor zijn meest recente dichtbundel Overwoekerd genomineerd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2012. De andere genomineerden zijn Anne Vegter en Henk van der Waal. De prijs, een initiatief van de gemeente Zuthpen, zal op 16 maart a.s. voor de zevende maal worden uitgereikt. Eerder werd de prijs gewonnen door Kees 't Hart, Anneke Brassinga, Lloyd Haft, Astrid Lampe, Nachoem M. Wijnberg en Alfred Schaffer. Tijdens de uitreiking zullen F. Starik, Ellen Deckwitz en Raymond van het Groenewoud optredens verzorgen.

Lees hier meer over Overwoekerd
Klik hier voor meer informatie over Tsead Bruinja

Tsjik genomineerd voor de Europese Literatuurprijs

Deze week is de longlist van de Europese Literatuurprijs bekendgemaakt. Op de lijst van twintig vertaalde romans staat Tsjik van Wolfgang Herrndorf dat uit het Duits vertaald is door Pauline de Bok. Het boek werd in Duitsland al onderscheiden met de Clemens Brentanoprijs, de Duitse Jeugdliteratuurprijs en de Hans Fallada Prijs.