BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

Film Zigzag Kind opent Nederlands Film Festival

In oktober gaat de film Nono, het Zigzag Kind in première. De film, die gebaseerd is op de roman Het zigzagkind van David Grossman, zal de openingsfilm zijn van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Het festival vindt plaats van 26 september tot en met 5 oktober. Nono, het Zigzag Kind is een film van de makers van o.a. Minoes en Annie M.G., met in de hoofdrollen Isabella Rossellini (Blue Velvet) en Burghart Klaussner (Das Weisse Band). In september zal er ook een speciale filmeditie van het boek van David Grossman verschijnen.

Lees meer over het Nederlands Film Festival
Lees meer over David Grossman

Gerbrand Bakker wint de Premi Llibreter

Vanmiddag is bekend gemaakt dat Gerbrand Bakker de Premi Llibreter 2012 heeft gewonnen voor de Catalaanse vertaling van zijn romandebuut Boven is het stil. Het boek werd uitgegeven door de Spaanse uitgeverij Rayo Verde dat met de Spaanse en Catalaanse vertaling van de internationale bestseller haar uitgeverij dit voorjaar officieel opende.

Help van Alix Ohlin is Boek van de Week op Oprah.com

De roman Help van Alix Ohlin verscheen in mei bij Uitgeverij Cossee, maar het boek is onlangs ook in Amerika verschenen met de titel Inside. Er zijn veel mooie recensies verschenen en bovendien werd de roman verkozen tot Boek van de Week op de website van Oprah Winfrey: 'This week, we're in love with the novel Inside by Alix Ohlin.'

Lees hier het artikel op Oprah.com
Lees hier meer informatie en een voorpublicatie van Help

De smaak van appelpitten wordt verfilmd

Is Duitsland zijn de opnames gestart van de verfilming van de roman De smaak van appelpitten van Katharina Hagena. De roman verscheen in 2010 bij Uitgeverij Cossee en kreeg prachtige recensies. De smaak van appelpitten vertelt over drie generaties vrouwen, over de bedrieglijkheden van het herinneren en de (ambigue) kracht van de nostalgie.
'Mooi in Hagena's proza is de zinnelijkheid ervan: geuren, kleuren, schoonheid en onvervulde verlangens weet ze als het ware tastbaar te maken.' - De Telegraaf

Klik hier voor meer informatie op de website van de distributeur.
Klik hier voor meer informatie over De smaak van appelpitten

Lintje voor Hans Croiset

Hans Croiset is vrijdag gedecoreerd met een lintje. Croiset is schrijver, toneelleider, oprichter van het Nationale Toneel in Den Haag, acteur en regisseur. De auteur is tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw geslagen. “Betrokkene heeft een grote bijdrage geleverd aan het Nederlandse toneel, in het bijzonder aan de klassieke toneelliteratuur”. In 2007 verscheen zijn debuut Badhuisweg en in 2010 werd het boek Lucifer onder de Linden gepubliceerd.

Jan Karski ontvangt postuum de Presidential Medal of Freedom

De Amerikaanse president Barack Obama heeft bekend gemaakt dat hij dit voorjaar de Presidential Medal of Freedom zal toekennen aan Jan Karski voor zijn verzetsdaden in Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Presidential Medal of Freedom is de hoogst mogelijke onderscheiding die een burger van de Amerikaanse regering kan ontvangen. Jan Karski schreef over zijn spionagewerk en zijn ooggetuigenverslag van de Joodse getto in het boek Mijn bericht aan de wereld.

Klik hier voor het persbericht van het Witte Huis
Klik hier voor meer informatie over het boek