BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

Filmopnames Boven is het stil van start

De filmopnames van Gerbrand Bakkers Boven is het stil zijn in volle gang. Op de website van PZC worden Gerbrand Bakker, regisseuse Nanouk Leopold en hoofdrolspeler Jeroen Willems geïnterviewd, en zien we bovendien een leuke sfeerimpressie van de omgeving.

Jan van Mersbergen op shortlist Libris Literatuur Prijs 2012

Naar de overkant van de nacht van Jan van Mersbergen is een van de zes Nederlandse romans die kans maken op de Libris Literatuur Prijs 2012. Het boek werd eerder al bekroond met de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2011 en stond op de longlist voor de Gouden Boek Uil 2012. De overige genomineerden zijn Miquel Bulnes, Jan Van Loy, Ivo Victoria, A.F.Th. van der Heijden en Jeroen Brouwers.
Hier meer nieuws over de nominatie
Hier meer nieuws over Naar de overkant van de nacht

Vertaler Diederik Grit overleden

Wij ontvingen het droeve bericht, dat vertaler Diederik Grit op dinsdag 6 maart jongstleden is gestorven. Hij vertaalde voor Uitgeverij Cossee samen met Edith Koenders drie succesvolle romans van Erling Jepsen uit het Deens. Onlangs verscheen de vertaling van Jepsens vierde roman De kop is eraf. In 2006 won dit vertalersduo de Amy van Markenprijs voor hun vertaling van Het gelukkige Arabië van de Deense auteur Thorkild Hansen. Diederik Grit zal dankzij zijn uitstekende vertalingen voor ons in levendige herinnering blijven.

Yolanda Entius genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs

Het kabinet van de familie Staal van Yolanda Entius staat op de shortlist van de Opzij Literatuurprijs 2011. De roman werd eerder al genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en de Van Halewijnprijs. De overige genomineerden zijn Hanna Bervoets, Hedda Martens, Vonne van der Meer en Maartje Wortel. Schrijfsters die eerder de prijs wonnen zijn Renate Dorrestein, Hella S. Haasse, Doeschka Meijsing, Marga Minco en Jessica Durlacher.

Klik hier voor meer informatie over het boek

Winnaar etalagewedstrijd Eva slaapt is bekend

De Eva slaapt etalagewedstrijd van Uitgeverij Cossee is gewonnen door Boekhandel Kramer in Winterswijk. De jury, bestaande uit auteur Francesca Melandri en medewerkers van uitgeverij Cossee, vond dat Boekhandel Kramer de sfeer van het boek het best heeft verbeeld. Zuid-Tirol, Italiaans eten en enkele belangrijke scènes uit het boek zijn op een buitengewoon mooie manier in de etalage terechtgekomen. Er wordt de boekhandel een reis naar Zuid Tirol voor twee personen aangeboden. De tweede prijs werd gewonnen door De Nieuwe Boekerij in Zeist. Zij ontvangen een pakket met Italiaanse culinaire delicatessen.

Jan Karski postuum onderscheiden in Polen

Jan Karski is in Polen postuum tot ridder in de Orde van de Witte Adelaar geslagen. Hij kreeg deze hoogst mogelijke decoratie tijdens een speciale zitting van het Hogerhuis van het Poolse parlement. Karski werd onderscheiden voor zijn verzetsdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog en voor zijn pogingen de gruwelijke praktijken van de Holocaust duidelijk te maken aan onder andere Franklin Roosevelt, de toenmalige president van de Verenigde Staten. Karski gaf daarbij het eerste ooggetuigenverslag van de Joodse getto in Warschau. Hij tekende zijn belevenissen al in 1944 op in zijn boek Mijn bericht aan de wereld. Op vrijdag 23 maart (17:00 - 18:00 uur) gaan Wim Berkelaar (o.a. Vrije Universiteit) en Christoph Buchwald (Uitgeverij Cossee) in Theater Thomas Open in gesprek over Jan Karski, zijn boek en zijn leven als verzetsstrijder.

Reserveer hier uw kaarten voor de Jan Karski lezing
Klik hier voor meer informatie over Mijn bericht aan de wereld