BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

David Grossmann wint prestigieuze Man Booker International Prize!

A Horse Walks into a Bar, in 2015 bij Cossee verschenen als Komt een paard de kroeg binnen, is door de vakjury verkozen tot beste vertaling naar het Engels.

Wij zijn uiterst trots en blij en feliciteren David, en uiteraard vertaalster Jessica Cohen.

Gerbrand Bakker wint Catalaanse CLIJCAT jeugdliteratuurprijs

6.500 lezers mochten, nadat de vakjury van de 'Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil' de genomineerden bekend had gemaakt, stemmen op hun favoriet. In de categorie 15-16 jaar werd 'Perenbomen bloeien wit' de glorieuze winnaar!

Veel dank gaat uit naar vertaalster Maria Rosich en uitgeverij Raig Verd Editorial.

Princess Margriet Award for Culture

Vier baanbrekende, Europese cultuurmakers werden op Europadag 9 mei in Paradiso onderscheiden met de Princess Margriet Award for Culture 2017. Onder de winnaars bevond zich ook onze schrijver en wetenschapper Navid Kermani (Keulen).

Grossman op de shortlist voor de International Man Booker Prize

Komt een paard de kroeg binnen van David Grossman staat op de shortlist voor de International Man Booker Prize. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan internationale literatuur vertaald in het Engels.

Komt een paard de kroeg binnen, dat in Nederland al in 2015 bij Cossee verscheen, werd ook hier jubelend onthaald: 'voor Grossman mogen ze de Nobelprijs-champagne zo langzamerhand wel koud zetten' (NRC) 

Groot succes voor Jane Gardam!

Bij verschijnen was het al niet meer tegen te houden: Een onberispelijke man van Jane Gardam werd Boek van de maand bij DWDD en knalde daarmee de Bestseller Top 60 in. Momenteel behoort het tot de snelle stijgers, en na drie weken staat het op plaats 11 van de bestverkochte boeken.

Jane Gardam DWDD boek van de maand

Een onberispelijke man van Jane Gardam is verkozen tot het boek van de maand bij De Wereld Draait Door! Eerder deze week verscheen ook de eerste vijfsterrenrecensie van Sonja de Jong in o.a. het Noordhollands Dagblad.