BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

Christophe Boltanski genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2017

De longlist voor de Europese Literatuurprijs 2017 is bekend. Twaalf Nederlandse boekhandels hebben twintig titels geselecteerd die naar hun oordeel tot de beste Europese romans behoren die in 2016 in het Nederlands zijn verschenen. De schuilplaats van Christophe Boltanski (Cossee 2016) is een van de twintig titels, vertaald door Prescilla van Zoest.

Tsjik verfilmd

Van Wolfgang Herrndorfs jeugdroman Tsjik bestaat al een luisterboek, een geïllustreerde uitgave en een toneelstuk. Nu volgt ook de verfilming. Sinds Tsjik in september 2010 verscheen, is het een aanhoudend succes.

Eva Meijer genomineerd voor de Socrates Wisselbeker

Het succes houdt voorlopig niet op voor Eva Meijer. Eerder dit jaar won ze met haar roman Het vogelhuis (Cossee 2016) de BNG Publieksprijs. De BNG Literatuurprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan auteurs van onder de veertig, die nog niet helemaal doorgebroken zijn. Die doorbraak begint nu langzaam te naderen.

Een onberispelijke man in maart

De VPRO Gids keek alvast vooruit en verheugt zich terecht op het boek dat in maart gaat verschijnen: Een onberispelijke man van Jane Gardam. Een auteur die door zowel Ian McEwan als Hilary Mantel wordt bejubeld en in Duitsland al meer dan een jaar op de bestsellerlijsten staat, maar die hier totaal onbekend is. 

Cossee in de eindejaarslijstjes

Met de jaarwisseling zijn ook de eindejaarslijstjes weer verschenen. Bij Uitgeverij Cossee zijn in 2016 weer veel mooie titels verschenen, en dat is niet onopgemerkt gebleven. De recensenten van NRC Handelsblad noemen maar liefst vier titels van Cossee als de beste boeken van 2016. Bij de Volkskrant gaat het nieuwe boek van Coetzee aan kop.

Het vogelhuis wint de BNG Publieksprijs

De roman Het vogelhuis van Eva Meijer is de winnaar van de BNG Publieksprijs 2016! De BNG Nieuwe Literatuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan auteurs onder de veertig die minimaal twee literaire prozawerken uitgegeven hebben. Wij feliciteren Eva Meijer van harte met deze mooie prijs.