BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

Grossman op de shortlist voor de International Man Booker Prize

Komt een paard de kroeg binnen van David Grossman staat op de shortlist voor de International Man Booker Prize. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan internationale literatuur vertaald in het Engels.

Komt een paard de kroeg binnen, dat in Nederland al in 2015 bij Cossee verscheen, werd ook hier jubelend onthaald: 'voor Grossman mogen ze de Nobelprijs-champagne zo langzamerhand wel koud zetten' (NRC) 

Groot succes voor Jane Gardam!

Bij verschijnen was het al niet meer tegen te houden: Een onberispelijke man van Jane Gardam werd Boek van de maand bij DWDD en knalde daarmee de Bestseller Top 60 in. Momenteel behoort het tot de snelle stijgers, en na drie weken staat het op plaats 11 van de bestverkochte boeken.

Jane Gardam DWDD boek van de maand

Een onberispelijke man van Jane Gardam is verkozen tot het boek van de maand bij De Wereld Draait Door! Eerder deze week verscheen ook de eerste vijfsterrenrecensie van Sonja de Jong in o.a. het Noordhollands Dagblad.

Christophe Boltanski genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2017

De longlist voor de Europese Literatuurprijs 2017 is bekend. Twaalf Nederlandse boekhandels hebben twintig titels geselecteerd die naar hun oordeel tot de beste Europese romans behoren die in 2016 in het Nederlands zijn verschenen. De schuilplaats van Christophe Boltanski (Cossee 2016) is een van de twintig titels, vertaald door Prescilla van Zoest.

Tsjik verfilmd

Van Wolfgang Herrndorfs jeugdroman Tsjik bestaat al een luisterboek, een geïllustreerde uitgave en een toneelstuk. Nu volgt ook de verfilming. Sinds Tsjik in september 2010 verscheen, is het een aanhoudend succes.

Eva Meijer genomineerd voor de Socrates Wisselbeker

Het succes houdt voorlopig niet op voor Eva Meijer. Eerder dit jaar won ze met haar roman Het vogelhuis (Cossee 2016) de BNG Publieksprijs. De BNG Literatuurprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan auteurs van onder de veertig, die nog niet helemaal doorgebroken zijn. Die doorbraak begint nu langzaam te naderen.