BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

Theatervoorstelling 'Uit de tijd vallen'

Het was jarenlang de grote wens van actrice Marlies Heuer het boek Uit de tijd vallen van David Grossman te bewerken tot theatervoorstelling. Door haar ziekte leek het er niet meer van te komen. 'Ik ben een tijdje van de wereld geweest, maar nu heb ik besloten: "ik wil het toch doen".' - PZC

Michael Ignatieff in Nederland

Vrijdag 1 september zal de Canadese ex-politicus, schrijver en universitair president in Boedapest MICHAEL IGNATIEFF spreken in De Balie Amsterdam, in samenwerking met het Utrecht Early Music Festival, 150 Psalms en het Nederlands Kamerkoor.

Zaterdag 2 september geeft Ignatieff een lezing in TivoliVredenburg in Utrecht.

Cossee zomerboeken!

Twee nieuwe en zomerse aanraders van vrouwen die vertellen over hun eigen leven. Vier zomerse titels van Uitgeverij Cossee en twee favoriete herdrukken nu als midprice verkrijgbaar. De zomer gaat met Cossee van start.

David Grossmann wint prestigieuze Man Booker International Prize!

A Horse Walks into a Bar, in 2015 bij Cossee verschenen als Komt een paard de kroeg binnen, is door de vakjury verkozen tot beste vertaling naar het Engels.

Wij zijn uiterst trots en blij en feliciteren David, en uiteraard vertaalster Jessica Cohen.

Gerbrand Bakker wint Catalaanse CLIJCAT jeugdliteratuurprijs

6.500 lezers mochten, nadat de vakjury van de 'Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil' de genomineerden bekend had gemaakt, stemmen op hun favoriet. In de categorie 15-16 jaar werd 'Perenbomen bloeien wit' de glorieuze winnaar!

Veel dank gaat uit naar vertaalster Maria Rosich en uitgeverij Raig Verd Editorial.

Princess Margriet Award for Culture

Vier baanbrekende, Europese cultuurmakers werden op Europadag 9 mei in Paradiso onderscheiden met de Princess Margriet Award for Culture 2017. Onder de winnaars bevond zich ook onze schrijver en wetenschapper Navid Kermani (Keulen).