BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

Zomeractie: Krijg nu het verhaal ZWAAN cadeau bij aanschaf van een roman van Jane Gardam

De Cossee Zomeractie van dit jaar staat in het teken van Jane Gardam, de auteur van de ´DWDD Boek van de Maand´-titel Een onberispelijke man

Stefano Mancuso wint de Premio Letterario Galileo 2018 met PLANT REVOLUTION

De Italiaanse plantenonderzoeker en schrijver Stefano Mancuso heeft de Premio Letterario Galileo 2018 gekregen voor zijn boek Plant Revolution. Deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan wetenschappelijke boeken. Plant Revolution is onlangs bij Uitgeverij Cossee verschenen als Plantenrevolutie: hoe planten onze toekomst bepalen. Proficiat, Stefano!

Eva Meijer wint de Erasmus Dissertatieprijs

Kunnen alleen mensen politieke wezens zijn? Eva Meijer nam 17 mei de Erasmus Disseratieprijs in ontvangst met haar proefschrift 'Political animal voices'! Hierin beschrijft ze hoe dit idee onder druk is komen te staan. Bestuurslid Barnita Bagchi noemt haar proefschrift een ‘treasurehouse’. ‘It tickles us, bites and barks at us’. Wij feliciteren Eva van harte!

Eva Meijer wint prijs voor het beste filosofieboek van een vrouw!

Hoera! Met haar gebundelde essay 'De soldaat was een dolfijn' won Eva Meijer vanmiddag de Hypatia-prijs! Haar boek was daarmee het 'het beste, prikkelendste en actueelste filsofieboek geschreven door een vrouw' van het afgelopen jaar. 

"Eva Meijer laat zien dat we niet alleen anders over dieren zullen gaan denken, maar ook over onszelf. Dat maakt haar boek urgent. Ze ontwikkelt haar visie bovendien op basis van filosofische inzichten, maar leunt daar niet op, aldus de jury. Het boek is bovendien toegankelijk geschreven: een feest om te lezen." - Jury rapport Hypatie-prijs

'Vrouw of Vos' Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door

Van de vier geselecteerde boeken heeft het boekenpanel van De Wereld Draait Door Vrouw of vos van David Garnett uitgeroepen tot Boek van de Maand. Het herontdekte verhaal werd bestempeld als een parabel, een allegorie, een kritiek op de Victoriaanse maatschappij, en een even intrigerend als aangrijpend liefdesverhaal. 

"Tijdloos en universeel. Ga dit lezen!" - DWDD Boekpanel

Jane Gardam op de longlist van de Europese Literatuurprijs 2018

Hoera! 'Een onberispelijke man' van Jane Gardam staat op de longlist van de Europese Literatuurprijs 2018. Elf Nederlandse boekhandels hebben twintig titels geselecteerd die naar hun oordeel tot de beste Europese romans behoren die in 2017 in het Nederlands zijn verschenen. De romans zijn uit negen verschillende talen vertaald. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 10.000 voor de schrijver en € 5.000 voor de vertaler van het winnende boek.