BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

Joke de Witte overleden

Met veel verdriet nemen wij afscheid van Joke de Witte, vanaf de oprichting van Uitgeverij Cossee in 2001 onze steun en toeverlaat.

Archivaris van de wereld in het Allard Pierson Museum

De hoofdpersoon van Lia Tilons roman Archivaris van de wereld, Albert Kahn, staat centraal in de tentoonstelling De wereld in kleur. Kleurenfotografie voor 1918. Van 21 juni 2018 tot en met 6 januari 2019 stelt het Allard Pierson Museum een intrigerende selectie reproducties van autochromes tentoon, zowel die van Kahn zelf als die van andere pioniers van de kleurenfotografie.

Zomeractie: Krijg nu het verhaal ZWAAN cadeau bij aanschaf van een roman van Jane Gardam

De Cossee Zomeractie van dit jaar staat in het teken van Jane Gardam, de auteur van de ´DWDD Boek van de Maand´-titel Een onberispelijke man

Stefano Mancuso wint de Premio Letterario Galileo 2018 met PLANT REVOLUTION

De Italiaanse plantenonderzoeker en schrijver Stefano Mancuso heeft de Premio Letterario Galileo 2018 gekregen voor zijn boek Plant Revolution. Deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan wetenschappelijke boeken. Plant Revolution is onlangs bij Uitgeverij Cossee verschenen als Plantenrevolutie: hoe planten onze toekomst bepalen. Proficiat, Stefano!

Eva Meijer wint de Erasmus Dissertatieprijs

Kunnen alleen mensen politieke wezens zijn? Eva Meijer nam 17 mei de Erasmus Disseratieprijs in ontvangst met haar proefschrift 'Political animal voices'! Hierin beschrijft ze hoe dit idee onder druk is komen te staan. Bestuurslid Barnita Bagchi noemt haar proefschrift een ‘treasurehouse’. ‘It tickles us, bites and barks at us’. Wij feliciteren Eva van harte!

Eva Meijer wint prijs voor het beste filosofieboek van een vrouw!

Hoera! Met haar gebundelde essay 'De soldaat was een dolfijn' won Eva Meijer vanmiddag de Hypatia-prijs! Haar boek was daarmee het 'het beste, prikkelendste en actueelste filsofieboek geschreven door een vrouw' van het afgelopen jaar. 

"Eva Meijer laat zien dat we niet alleen anders over dieren zullen gaan denken, maar ook over onszelf. Dat maakt haar boek urgent. Ze ontwikkelt haar visie bovendien op basis van filosofische inzichten, maar leunt daar niet op, aldus de jury. Het boek is bovendien toegankelijk geschreven: een feest om te lezen." - Jury rapport Hypatie-prijs