Uitgeverij Cossee :: Nieuws
BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

'Vrouw of Vos' Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door

Van de vier geselecteerde boeken heeft het boekenpanel van De Wereld Draait Door Vrouw of vos van David Garnett uitgeroepen tot Boek van de Maand. Het herontdekte verhaal werd bestempeld als een parabel, een allegorie, een kritiek op de Victoriaanse maatschappij, en een even intrigerend als aangrijpend liefdesverhaal. 

"Tijdloos en universeel. Ga dit lezen!" - DWDD Boekpanel

Jane Gardam op de longlist van de Europese Literatuurprijs 2018

Hoera! 'Een onberispelijke man' van Jane Gardam staat op de longlist van de Europese Literatuurprijs 2018. Elf Nederlandse boekhandels hebben twintig titels geselecteerd die naar hun oordeel tot de beste Europese romans behoren die in 2017 in het Nederlands zijn verschenen. De romans zijn uit negen verschillende talen vertaald. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 10.000 voor de schrijver en € 5.000 voor de vertaler van het winnende boek.

Gevierd auteur David Grossman krijgt de hoogst gewaardeerde prijs van Israel; The Israel Prize for Literature 2018!

Het Israëlische Ministerie van Onderwijs maakt vandaag bekend dat David Grossman de prestigieuze Israel Prize for Literature 2018 zal ontvangen. Minister Naftali Bennett liet weten dat David Grossman 'one of the most moving, deep and influential voices in Israeli literature' is. Hij krijgt de prijs voor ‘a series of masterpieces during his 35 year illustrious writing career’.

Hoera! Eva Meijer wint de Halewijnprijs!

De jury van de Halewijnprijs heeft na intensief overleg unaniem besloten Eva Meijer als winnaar van de Halewijnprijs 2017 uit te roepen. Eva Meijer is volgens de jury een groot literair talent met een belangrijke boodschap: 'Zij weet in haar werk deze zaken op een overtuigend eigenzinnige manier te combineren. In een mooie natuurlijke schrijfstijl toont zij dat er een wereld te winnen valt, wanneer menselijke dieren oog krijgen voor communicatie van en met niet-menselijke dieren.'

Uitgever Eva Cossée ontvangt de Prijs van de Zeeuwse Boekhandel

Tijdens de feestelijke afsluiting van de Week van het Zeeuwse Boek in de bibliotheek in Middelburg op zaterdag 4 november j.l. ontving uitgever Eva Cossée uit handen van Manda Heddema de Prijs van de Zeeuwse Boekhandel.

Eva Meijer genomineerd voor De Halewijnprijs!

Onze auteur Eva Meijer is genomineerd voor De Halewijnprijs, literatuurprijs van de stad Roermond. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een literair talent dat, naar de mening van een deskundige jury, op grond van de kwaliteit van haar/zijn verschenen werk extra belangstelling verdient.