BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

AGENDA

ACTIVITEITEN

Theater: 'Uit de tijd vallen', Theater aan het Spui Rotterdam

25-05-2018

Uit de tijd vallen is een volstrekt onsentimenteel verhaal, dat ons met al zijn indrukwekkende beelden en sprookjesachtige personages geen moment loslaat. David Grossman verkent de pijn en het verdriet van ouders die een kind verloren hebben. Vijf jaar na de dood van zijn in de oorlog gesneuvelde zoon Uri slaagt de schrijver op een ongeëvenaarde wijze in deze bijna onmogelijke onderneming . Uit de tijd vallen is geschreven in de vorm van een stemmenspel, wat het zeer geschikt maakt om als theatertekst gespeeld te worden.

Bregje Hofstede over burn-out

30-05-2018

ZIN! | BURN-OUT IN 7 STAPPEN

Je neemt: 2 delen hoge verwachtingen, 1 deel angst te falen, en een stevige scheut sociale vergelijking, liefst online. Naar smaak stress en slaaptekort toevoegen. Variaties mogelijk. Burn-out is een explosieve cocktail die door twintigers en dertigers (t/m pensioen eigenlijk) volop naar binnen wordt gewerkt. Hoe gaan we afkicken? Wat kun je zelf doen om het te (helpen) voorkomen? En wat kan een burn-out ons over onszelf leren?

Bernhard Schlink te gast bij Passa Porta, Brussel

05-06-2018

De Duitse emeritus professor in de rechten én romancier Bernhard Schlink (Bielefeld 1944) bereikte met zijn vierde roman De voorlezer miljoenen lezers, en dat nog voor de verfilming met Oscars en Golden Globes werd bekroond. Hij publiceerde nadien nog de romans De Thuiskomst, Het eerste weekend en De vrouw op de trap.

Nu is hij te gast bij Passa Porta voor een exclusief gesprek over zijn nieuwe roman Olga.