BOEKEN

TITELPAGINA

  • HET BOEK
  • QUOTES
  • TITELINFORMATIE

Grotere afbeelding

Auerhaus

Bov Bjerg


Een fotoalbum waarin geboorte, school, bruiloft, werk en ziekte netjes gedocumenteerd zijn – nee, dat is niet de bedoeling, zó gaat hun leven er nooit uitzien, beloven de vrienden elkaar. De zes jongens en meisjes wonen in een oud huis dat van Frieders grootvader is geweest. Het ‘Auerhaus’, zoals de dorpelingen zeggen, omdat de scholieren de hele dag ‘Our House’ van Madness luisteren en zingen. 

 

De vrienden wonen hier met één doel: het leven van hun depressieve vriend Frieder redden, die maar beter wat mensen om zich heen kan hebben. En het leven, zo ontdekken ze allemaal, blijkt een stuk ingewikkelder dan gedacht, nu ze op zichzelf wonen. Elke dag weer opstaan, ontbijt maken, afwassen, badminton spelen, geld verdienen, op het eindexamen voorbereiden, en, vooral, níet het leven van hun ouders leiden. 

 

De verteller is druk bezig met het omzeilen van de dienstplicht, Frieder verzint de meest avontuurlijke smoesjes als hij weer met volle zakken in de dorpssuper wordt betrapt, en Harry moet zijn opleiding als elektricien afmaken in plaats van bij het station rondhangen. Waar eindigt de jeugd, en wat komt er dan? 

 

Bov Bjerg, schrijver en cabaretier, heeft een ‘bewonderenswaardige all-age-roman geschreven, die van de volwassen lezer de scholier maakt die hij ooit was of wenste te zijn’ (aldus het jubelende panel van het Literarisches Quartett). Met daarin al die grote vragen, waar wij levenslang mee worstelen. Maar ze zijn gesteld op zo’n manier, dat je er onmiddellijk een goed humeur van krijgt.

 

Deze titel is ook beschikbaar als e-book

'Bjerg vertelt een melancholisch verhaal over jongeren die proberen uit te zoeken waarvoor zij leven. Hij vertelt het met humor, waardoor het boek des te ontroerender is.' – Elsevier

'Bov Bjerg heeft met Auerhaus een zeer geslaagde, lichtvoetige en melancholische coming of age roman geschreven voor alle leeftijden. De roman is in Duitsland een enorme bestseller geworden en verdient ook in Nederland een groot lezerspubliek.' – Allesoverboekenenschrijvers.nl ****

Grotere afbeelding

Oorspr. titel Auerhaus
Vertaler(s): Anne Folkertsma
ISBN: 9789059366909
Bindwijze: Hardcover
Verschijningsdatum: 02-01-2017
Omvang: 224 p.
Prijs: € 19.99
PERMANENTE LINK - DEEL DEZE PAGINA

AUTEURS

Over de auteur(S)

Boeken

GERELATEERDE BOEKEN

HOMEPAGE | VORIGE PAGINA | TOP